Afvallen met Groene Thee

Groene thee helpt wel degelijk met afvallen. Afslanken met groene thee wordt door talloze mensen gedaan en de ervaringen zijn veelal positief!

Groene thee heeft veel positieve kenmerken die ook nog eens door wetenschap worden onderbouwd. Naast de wetenschappelijke onderbouwen zijn heeft groene thee ook kenmerken die echter niet door wetenschap zijn onderbouwd. Desondanks wordt veelal gezegd dat groene thee helpt met afvallen, maar ook nog eens goed is voor je lichaam en dus gezondheid. Kortom groene thee heeft veel voordelen.

Wil jij met groene thee afvallen? Lees dan hier alles over Groene thee. Wat zijn de voordelen van Groene thee en wat is de werking nu precies? Welke soorten groene thee zijn er en wat is nu de beste groene thee voor afvallen?

Wat is Groene thee precies?

Groene Thee komt van origine uit China. In China worden vele natuurlijke producten gebruikt voor de medicinale werking, en groene thee is daar één van. De Chinese groene thee is populair onder de theesmaken en met name in de groene thee variant.

Net als de zwarte thee, komt de groene thee van de theeplant. De zwarte thee heeft een ander proces dan die van groene thee. Zo krijgt de zwarte thee een fase van fermenteren mee, terwijl de groene thee deze niet ondergaat. Fermenteren is het opwarmen van de theeblaadjes bij hoge luchtvochtigheid. Zodoende krijgt de thee een andere kleur, zwart, en verkrijgt het een intense smaak. De groene thee ondergaat dit dus niet.

Voordelen van Groene thee

De bekendste voordeel van groene thee is de werking voor afvallen. Groene thee belooft niet zoals vele dieten dat je er ook super snel mee afvalt, echter in combinatie met een gezonde voeding en sporten kan groene thee zeker een aanvulling zijn wanneer je wilt afslanken. Met groene thee afvallen is een groot voordeel, maar groene thee kent ook andere voordelen. Werking van groene thee is meer dan alleen afvallen. Hier zijn de voordelen van groene thee op een rij:

 • Groene thee afvallen;
 • Groene thee voor een beter afweersysteem;
 • Groene thee helpt kanker voorkomen (niet geheel wetenschappelijk bewezen);
 • Groene thee kan gediend worden als kuur bij behandeling van Parkinson en Alzheimer;
 • Groene thee helpt de huid jong te houden.

Groene thee kent veel voordelen, maar net als melk is het niet goed voor elk. Zo is groene thee niet aan te raden voor mensen met bloedarmoede. Tevens zijn de voordelen van groene thee te benoemen, maar hoeft dit natuurlijk niet voor elk mens ook daadwerkelijk te werken. Echter zijn zoals eerder gezegd wel veel positieve geluiden. Groene thee is gezond voor veel mensen.

Groene thee afvallen en vetverbranding

Groene thee kan gebruikt worden voor afvallen, maar wanneer je echt wilt afvallen is het sterk aan te raden om dagelijks 30 minuten te sporten en te letten op de voeding (vetten, suikers, caloriën). Groene thee is een goed middel, maar natuurlijk geen wondermiddel.

Groene thee kan wel flink helpen bij het afslanken. Zo zorgt groene thee ervoor dat er meer vetbranding plaatsvind doordat de lichaamsthemperatuur wordt verhoogd. Bij een verhoogde lichaamstemperatuur worden er meer caloriën verbrand omdat het lichaam probeert af te koelen. Tevens helpt groene thee met de eetlust. Door het drinken van groene thee krijg je een voller gevoel en is hierdoor de honger even gestild. Een vermindering in inname van voedsel zorgt dikwijls voor verlies van gewicht. Tot slot wordt gezegd dat groene thee ook je mentaal verbeterd. Wanneer je je mentaal lekker voelt, zul je ook beter en sneller afvallen.

Tips voor met Groene Thee afvallen?

Wanneer je met groene thee afvallen wilt volgen hier een aantal tips:

 • Drink minimaal 5 kopjes groene thee per dag;
 • Drink de groene thee met zoetjes, maar zeker niet met suiker;
 • Drink geen koffie of andere dranken met cafeïne, zoals Cola. Groene thee en cafeïne gaan niet goed samen. Cafeïne zorgt namelijk ervoor dat de werking van groene thee dan niet helemaal tot zijn recht komt. Het zorgt er namelijk voor dat vet minder snel verbrand.
 • Drink ook water naast groene thee;
 • Eet gezond;
 • Sport.

Soorten Groene Thee

De Chinese groene thee is een bekende soort groene thee die veelal wordt gebruikt als aanvulling voor afvallen. Ook is er de Japanse groene thee die ook populair is. Er zijn vele soorten groene thee die verschillen in smaak en prijs. Wanneer je wilt afvallen met groene thee is het niet noodzakelijk om de duurste groene thee te kopen met de mooiste beloftes. Gewone groene thee doet het net zo goed. Wel kunnen de smaken verschillen, maar ieder smaak is voor iedereen weer anders. Er zijn verschillende soorten merken van groene thee. Je hebt natuurlijk de Chinese en Japanse soorten groene thee, zoals Sencha, Chunmee en Gunpowder. Dit zijn ze echt niet allemaal! Daarnaast hebben we natuurlijk ook groene thee verkrijgbaar bij Lipton, Zonnatura en eigen huismerken van supermarkten. De keuze is enorm, maar laat u nogmaals niet verleiden met de gedachte dat hoe duurder de thee het dan ook beter is. Onlangs is bij Tros Radar een Groene Thee test gedaan.

Beste groene thee?

Volgens de Tros Radar testpanel is de beste groene thee die van Simon Levelt. Echter moet daarbij wel gezegd worden dat zeker niet alle soorten en merken groene thee zijn uitgeprobeerd. Mocht u een ervaring hebben met een lekkere goede thee (tegen een goede prijs) dan horen we die graag. Ook wanneer een groene thee absoluut niet lekker was horen we dit ook graag!

Arkocaps

Tegenwoordig hoeven we niet eens groene thee te drinken, maar kunnen we het ook in capsules kopen. De capsules voor groene thee zijn bijvoorbeeld Arkocaps. Arkocaps is één van de nieuwste rages voor mensen die met groene thee afvallen willen, maar eigenlijk niet zo van thee houden of het gewoonweg lekker simpel willen houden. Let goed op wanneer u Arkocaps koopt. Kijk naar wat er in zit, want niet alle merken van Arkocaps zijn even goed. Sommige Arkocaps bevatten bijvoorbeeld onnodige toevoegingen.

Groene thee bereiden

Groene thee is verkrijgbaar in theezakjes of in de vorm van losse thee. Losse thee is iets ingewikkelder klaar te zetten dan de meer gebruikelijke theezakjes. Bij het klaarzetten van losse thee moet je gebruikmaken van een thee-ei, waarin je met een zeefje de losse thee heb ingezet. Tevens is vaak een speciale theepot vereist. Desondanks zijn er wel geluiden dat losse thee wel gezonder is!

Bij gewone theezakjes groene thee kan de thee met kokend water worden klaargezet. Beste werking van groene thee is wanneer u het theezakje voor een paar minuten in het kokend water houdt. Aangeraden wordt ook om de theezakjes niet gelijk in het kokend water te doen. Wanneer het kokend water enigszins is afgekoeld kan een theezakje erin gedaan worden. Werking van groene thee schijnt daardoor optimaler te zijn.

Groene thee kopen

Groene thee is praktisch bij elke supermarkt en drogisterij verkrijgbaar. Zelfs verkopen sommige drogisterijen ook Chinese of Japanse groene thee. Ook kunt u groene thee kopen bij een Chinese winkel. Tot slot kunt u natuurlijk ook online groene thee bestellen. Ook hier kunt u groene thee bestellen. Wij zijn  een tussenpersoon. Afhandeling en bezorging vindt plaats daar waar u de groene thee van besteld. Hier volgen een aantal goede aanbiedingen van goede aanbieders.

 

Groene Thee Gun Powder Groene Thee Sencha Groene Thee Extract
Bestel Bestel Bestel
Groene thee Gun Powder Groene thee Sencha Groene Thee extract
Groene Thee Fat Burner AOVgroene Thee Extract Capsules Arkocaps Groene Thee 150cap
Bestel Bestel Bestel
Super Green Tea Fat Burner AOVgroene Thee Extract Capsules Arkocaps Groene Thee 150cap

 

U kunt ook Groene thee en andere afslankproducten kopen bij:


Leave a Reply